vineri, 21 mai 2010

Asa norocoasa?

Nu imi vine sa cred. E cam a5a oara pe anul asta cand ma intalnesc cu o veche prietena: Raceala!
Toata iarna nu si-a facut aparitia, iar eu, categoric, nu am cautat-o...
Dar de cand a inceput sa se incalzeasca afara... Vai si amar! Raceli peste gripe, otite peste sinuzite ( sinuzita inca nu am facut-o, sper sa nu am gura aurita) etc.
Ultima oara cred ca am fost invadata de un virusel mai puternic, nu de alta... da el era cam imun asa... M-am razboit mult cu el... Mai intai l-am luat usurel, i-am dat nitel modafen, niscaiva siropel de tuse, 2-3 bombonele pentru gat... Nimic ma! Nimic!
Situatia se agrava. Am schimbat, i-am dat paracetamol, coldrex, teraflu s.a.
Tot nu a cedat. Adica... pe langa faptul ca era in mare parte imun, era si parsiv. De multe ori isi batea joc de mine. Se facea ca se retrage si cum ma bucuram si eu ca am scapat, pac! Aparea iar...
Offf.... Prin a2a saptamana deja ma enervasem si am inceput sa trec la artileria grea... L-am bombardat cu antibiotice. Iar s-a prefacut ca pleaca si a revenit dupa 2 zile...
In final a cedat... ( nu stiu de ce sau de la ce, probabil se plictisise de joculetu' acela sec), dar ca sa nu il uit imi lasase drept amintire o durere de gat infioratoare. Ahhh... ce mai amintire!
Cam acum o saptamana am scapat de ea... si ce credeti? Iar sunt racita... Iar imi curg ochisorii, iar tusesc, iar imi pierd blajina-mi voce, iar zac, iar ma tine mama in casa. Offf.... Urasc racelile! Aa... :-? Sau poate e gripa? Nici nu vreau sa ma gandesc...
Va las... ma duc sa-i declar razboi intrusei care se tot joaca cu organismul meu. Cum?
Pai... o sa incep cu un ceiut cald, asa de avertizare. Dupa daca nu se retrage de pe pozitii cred ca ii voi administra niste modafen, apoi o sa incerc cu nurofen, apoi cu fervex, apoi cu coldrex etc. Si daca e vreo nemernica din aceea, ii dau fatala! Ampicilina, penicilina etc. Vad eu... :))
Eeee, asta e chiar culmea. Sa ma faca pe mine o nenorocita de raceala? Exclus, exclus, exclus! De 3x exclus! Auch... : Dar daca e gripa?