vineri, 14 mai 2010

Teza...

Hi hi hi! Sa va explic sau sa trec direct la subiect? E hai ca va explicitez cate ceva pe acilea...
Eu invat intr-un liceu cu profil de bilingv italiana si ce credeti? Chiar se face italiana.
Si... eu am doua colege, ma rog am mai multe, da' doua fac parte din povestioara de azi.
Asa... una Creata si alta Iulaila. Si... creata evident e creata, iulaila mai putin evident, e blonda.
Si... la italiana tot semestrul noi astea -- 3 craite de la apus -- nu am binevoit sa ajungem.
Si... normal, nu am aprofundat si ce stiam... s-a dus pe apa sambetei. Si... Joi adica azi sau ma rog maine sau cum vreti sa o numiti... se presupunea a fi teza.
Bineinteles, noi am mai vorbit cu profa' cam de vreo 4 ori semestrul acesta si de fiecare data ea ne ierta si noi ii promiteam diverse. Si... miercuri am ajuns la o intelegere si ne-a lasat sa dam teza vineri. Stiti voi... gen copiii cu probleme speciale. Miercuri seara o suna Creata pe profa' sa o intrebe daca mai trebuie sa ne prezentam si joi. Doamna Iunia , femeie buna cum e ea i-a zis ca nu, sa stam acasa sa ne invatam si daca avem vreo problema sa o sunam ca ne explica cu cea mai mare placere. Si... evident nu am avut nici o problema. Si asta nu pentru ca am sti noi prea multa italiana sau pentru ca am dispune de o inteligenta aparte... nuu... mai bine zis nici macar nu ne-am sinchisit sa vedem ce se afla pe caietu' ala... Si... azi toata ziua discutii " bai iuly... maine e teza sa inveti si tu"... Ea: " da bai deo... ".
" bai creato, ce facem domani?". " Pai ce sa facem.. invatam si noi in seara asta si vedem noi, ne-om descurca". Aha... zis si... nefacut! Ajungem acasa... Ea iese pe afara... Eu imi fac de mancare. O mai ard putin cu mami prin bucatarie. Mai fumez o tigare cu taticu. Intru in camera, o sun pe creata vorbim putintel. Ma apuc de scris, la romana! De retinut: la romana am doi de 10 si un 8 in teza. Chiar nu era o prioritate. Dupa arunc o privire pe lectiile de la istorie. De retinut: maine nu am istorie! Apoi stau pe mess. Ma mai lalai putintel. Si brusc imi amintes si ma cuprinde o teama. Pff.... " ce ma fac eu maine?" " ce o fi de invatat?" " aoleo....". Si o sun pe creata. Ii impartasesc temerile mele... Mi le impartaseste pe ale ei. Imi mai povesteste cate ceva comic. Ii mai povestesc cate ceva comic. Se face ora 00:00. Minunat! Splendid! Mirobolant as putea spune! Ma duc, iau foile pe care mi-a scris o colega ce am de invatat si constat ca nu inteleg nimic. Se duce si creata deschide caietu', se uita la penultima lectie care era din februarie ( de la sfarsitul primului semestru), dupa se uita la ultima lectie care era de prin luna a4a. Pfff... Deschid si eu caietul. Aveam numai teme facute ( asta pentru ca intotdeauna imi propuneam sa ajung a2a zi la ora, dar nu ma trezeam), dar nici o lectie dupa care sa invat.
Caut pe net, totu' bine. Imi pun foicelele de la colegamea in fata. Creata gaseste si ea 2-3 lectii de nu stiu unde... Si incepem ( ca in filmele cu prosti sau in povestioarele de genul "prostia omeneasca") sa afirmam, sa intrebam ... " Bai ce faceeem?" si vine raspunsul " Bai nu stiu, vedem noi ". Eu fiind cu foile in fata, arunc o privire si zic " Bai tu vezi ce e de invatat? Nu inteleg nimic". Si mi se raspunde " Bai... da... nu stiu vedem noi". Mai in gluma, mai in serios... se face 2:00! Pffaa.... Stiti timpul acela al gramaticii limbii romane? Mai mult ca perfectul? Bai... ma jur ca pentru situatia asta l-au creeat. Pff... Si ma vorbim noi pana la si jumate'. Ne mai lamentam putin. Termin tigarile... ma mai uit o data pe foi... Se mai uita o data pe caiet... Inchidem... Ma duc in camera si intru pe blog si ma apuc sa va marturisesc voua tot. :))
Deci... maine nu stiu ce o sa fac... chiar nu stiu...
Ps-- inca am foile in fata si in cap am propozitii umbland razlete, precum: " OOO DOAMNE! CAT E DE INVATAT!" sau " Dar vai, vai, vai! Maine dau teza... si uite ce hieroglife imi da."
Chiar nu stiu de ce mama dracu' nu am pus mana sa le invat... probabil reuseam in jumatate de ora dupa care as mai fi alocat inca jumatate pentru niste exercitii, gen sa ma verific. Probabil din comoditate. Ei bine... comoditatea asta ma omoara. Cum poate face asta o banala " comoditate"? Pai... asemeni varcolacilor, mutantilor X sau a mai stiu eu ce personaj dasta mistitc... dupa miezul noptii se transforma... in STRES! Da... da... STRES! Si ma macina rau psihic. Da' la modu' rau. Dar in fine... asa fac mereu. Mda... ma duc sa mai arunc o privire pe foi si sa le urez noapte buna, pentru ca sunt ataaaat de obosita. Ma si doare gura de cate ori am afirmat ca e mult de invatat. :))